کد خبر : 257898

راهکارهای ازدواج پایدار و موفق

نکات کلیدی در شکل گیری و تداوم و ضمانت اجرایی در زندگی مشترک پایدار و موفق خانوادگی هرگز با فرد صدرصد مخالف با عقاید دینی خود و فامیل درجه یک و دو ازدواج نکنید، نتیجه بروز اختلافات عمیق دائمی زن و شوهر و خانواده های طرفین و کاهش و قطع ارتباط فامیلی خواهد شد.
نکات کلیدی در شکل گیری و تداوم و ضمانت اجرایی در زندگی مشترک پایدار و موفق خانوادگی
نکات کلیدی در انتخاب همسر
  • همسر باید از جهت میزان ایمان مذهبی و اخلاق و تقیّد به دین داری و میزان حاکمیّت اخلاق در امورزندگی و شغل بیش از 50 درصد با همسر آینده مطابقت داشته باشد، درغیراین صورت، مشکلات عدیده در تربیت فرزند واختلافات شدید خانوادگی و طلاق عاطفی و جدایی فیزیکی قطعی خواهد بود. 
  • افرادی که بر اساس عقل خود اموررا تنظیم می کنند، و پایبندی عملی به اصول دین ندارند، قابل اعتماد نیستند، چون عقل به تنهایی تکیه گاه امن و مطمئن و دائمی در همه امور زندگی نیست. خالق انسان خداست، باید خط کش اصلی در نحوه زندگی کردن، خدا و کتاب خدا و جانشینان معصوم او باشد. 
  • فامیل درجه یک (پدر بزرگ و مادر بزرگ و والدین و برادر و خواهر) و فامیل درجه دو(خاله و دایی و عمه و عمو) در ازدواج باید مشاورامین و آگاه فرد بوده، و ازهر گونه اجبار به ازدواج با فرد مورد نظر آنها پرهیز کنند. همسر همچون غذا، باید فقط به ذائقه خود فرد خوش آید.
  • در انتخاب، در احساس را 90% بسته و درعقل را 100% باز و چشم ها را کاملا باز نموده و بدون هرگونه قضاوت احساسی، بررسی و تحقیق کنید، بعد از ازدواج در عقل و چشم ها را ببندید و در احساس را 100% باز نگه دارید، در این صورت، انتخاب آگاهانه برای زندگی صمیمانه و عاشقانه خواهید کرد.
  •  مرد یقین کند، درانتخاب او و ازدواج، نیّت مالی و کسب مال از طریق اخذ مهریّه وجود ندارد.
  • با بررسی دقیق رفتار والدین و فرزند از عدم زن سالاری در مدیریّت خانواده و مردسالاری مطمئن شوید. نقش و حقوق و وظایف زن و مرد در خانواده دراسلام و فرهنگ اصیل ایران، به طور دقیق و کامل معیّن شده، که ضامن اجرایی شکل گیری و تثبیت و تداوم کانون گرم خانوادگی می باشد. در خانواده زن سالار فقط زن حقّ زندگی داشته و فقط خواسته های وی عملی می شود. مرد و فرزندان هیچ نقشی در امور زندگی نداشته و روابط فرماندهی و فرمانبری و تحکّم در ریز و درشت امور در خانواده حاکم بوده و ارتباط  شوهر و فرزندان با کلیه فامیل مرد قطع و مجاز به رفت و آمد حتّی تماس تلفنی نیستند. مرد مخفیانه یا با اضطراب و ترس به دیدار والدین و برادر و خواهر خود می رود، حتّی تماس تلفنی شوهر با خانواده اش، از سوی زن کنترل و سوال می شود، و با تماس ضروری خانواده شوهر به نق زدن به اذیت شدن از صدای زنگ تلفن می کند تا شوهر برای خلاصی از شرب وی تماس تلفنی خانواده اش محدود کند، ولی کلیه فامیل زن حتّی نوه های فامیل درجه سه و چهار نیز رفت و آمد و میهمانی دارند و فامیل زن به راحتی بدون اجازه و دعوت مرد خانواده، در تردد و میهمانی در منزل و تماس تلفنی مداوم هستند و مرد حکم نوکر داشته و با دستور زن حرکت می کند. فرزندان نیز برای در امان ماندن از قطع پول و دعوا و کتک و ... مادر، با تحریک و دستور مادر، همواره علیه پدر عمل می کنند تا از شرّ مادر در امان باشند. زن، بچه ها را مجبور به تجسّس و ردّیابی کارهای پدر و گزارش به وی می کند.  البته برخی مردها از اوّل مطیع نبوده، و از ابتدای عقد تا سالها با چنین زنانی درگیری داشته و با زجر و ناراحتی و در فکر طلاق به سر می برند، و تنها عامل بقای این چنین خانواده هایی وجود بچه می باشد، که مرد مجبور به تن دادن به اجرای اوامر لحظه به لحظه زن حتّی در حضور غریبه ها می شود. برای این زنان، مادرشوهر و پدر شوهر و خواهر شوهر و برادر شوهر حکم دشمن را داشته و درعمل و خیالات بیمارگونه، و بدگویی های مداوم به شوهر در غیاب آنها بدون لحظه ای ملاقات حضوری و صحبت، همواره تا آخر عمر در جنگ با آنها برای ممانعت از آگاهی دادن به شوهر از بیماری های فکری و روحی وی به سر برده وهمیشه نگران زن دوّم گرفتن خانواده مرد هستند.                                                                                                                                  دراثر تربیت غلط و قدرت طلبی و خودپسندی و تحقیر زیاد در دوران بچگی و سوء ظن شدید و بدبینی و خودبرتربینی شدید و در سه دهه اخیر با افزایش اشتغال زنان و درآمد شخصی زن، و بیکاری مرد، این نوع خانواده درحال افزایش صعودی بوده که به ترتیب کثرت، شهرهای تبریز و تهران و شیراز و... دارای بیشترین خانواده زن سالار می باشد.                                                       در خانواده مرد سالار فقط مرد حقّ زندگی داشته و فقط خواسته های مرد عملی می شود. زن و فرزندان هیچ نقشی در امور زندگی نداشته، و روابط فرماندهی و فرمانبری حاکم و ارتباط  کلیه فامیل زن قطع و مجاز به رفت و آمد نیستند. در کلیه امور فقط نظر مرد اعمال می شود حتّی در نوع غذا و خرید لباس و.... رفت و آمد با فامیل خود به دلیل غیرت بیش از حدّ مرد کمتر هست. این نوع خانواده به ترتیب کثرت، در شهرهای قم و مشهد و... وجود داشته و به دلیل آگاهی عمومی از حقوق زن در اسلام در حال کاهش می باشد. خسارات خانواده زن سالار برای فرزندان و شوهر بسیار زیاد و غیرقابل جبران هست.
  • در انتخاب همسر به ویژه از خانواده زن سالار دقّت و بررسی زیادی در ممانعت از شکل گیری اختلال شخصیّت مادر در دخترلازم بوده و مراجعه دختر وپسر قبل ازهرگونه تصمیم گیری قطعی به ازدواج، به متخصّص روانشناس بالینی مؤمن و مجرّب خیلی ضروری هست.
نمونه ای وضعیّت خانواده زن سالار

زن من زورگو است


نظر معصوم در انتخاب همسر 

                             






 
 هرگزهنگام انتخاب و بعد از ازدواج این کارها را نکنید:

هرگز به ازدواج اجباری تن ندهید. به لحاظ شرعی و قانونی والدین نمی توانند فرزند دختر یا پسر یا نوه خود را ملزم و مجبور به ازدواج با فرد مورد نظر خود نمایند.
هرگز با فرد صدرصد مخالف با عقاید دینی خود و فامیل درجه یک و دو ازدواج نکنید، نتیجه، بروز اختلافات عمیق دائمی زن و شوهر و خانواده های طرفین و کاهش و قطع ارتباط  فامیلی خواهد شد.
هرگز به دلیل ارتباط فامیلی و دوستی و شغلی و... تحقیق دقیق و لازم را حذف نکنید. شرائط انتخاب دوست با همسر بسیار متفاوت هست.
هرگز تمام اسرار و شرح حال زندگی گذشته خود را تعریف نکنید، مگر مواردی که در زندگی آینده دو نفر تأثیر خواهد داشت. زندگی همه پر از فراز و نشیب و اشتباه و درستی هست که به مرور زمان و افزایش سنّ و آگاهی و علم و تجربه های تلخ و شیرین و عدم موضوعیّت برخی موارد، هرگز تکرار نشده و هیچ تأثیری در زندگی مشترک جز افزایش تجربه و بصیرت فرد نخواهد داشت. 
هرگز تلاش در نمایاندن آنچه نیستید نکنید، چون دیر یا زود قطعا برملا می شود، ولی با هزینه ای سنگین و غیرقابل جبران به خاطر دروغ و فریب شریک زندگی و خانواده وی. 
هر گز تلاش در تغییرعقیده و رفتار و نوع علائق  طرف مقابل و خانواده وی نکنید. نتیجه، بروز اختلاف و شروع جدایی عاطفی و جدایی فیزیکی خواهد بود. شخصیّت اصلی و ثابت همه تا 7 سالگی تکمیل می شود و آموزش های تربیت اوّلیّه قابل اصلاح و حذف نیستند، مگر با توبه نصوح خود فرد در بزرگسالی، پس با خیال عوض کردن رفتار طرف مقابل، انتخاب نکنید.
هرگز قبل و بعد از ازدواج در غیاب خانواده زن یا شوهر، کلمه ای بر علیه آنها و بدگویی و ایرادگیری و... و تلاش به قطع ارتباط همسر با خانواده وی نگوئید، چون طبق شواهد بسیارو علل اصلی برخی طلاق ها، به محض بیان، میزان علاقه، کاهش و جبهه گیری و برخورد تهاجمی علنی و غیرعلنی در دفاع از خانواده خود آغازمی شود. این مورد بیشتر در مورد برخی خانم های فاقد توان لازم در اداره زندگی و توانمندی های اخلاقی و عقیدتی و تجربی و آگاه از برخی عیوب خود، با والدین کم توان تر از خود انجام می شود، تا با قطع ارتباط  شوهر با خانواده خود، در خیال خود راه دیدن عیوب و نقائص زن را مسدود نماید. 
هرگز تحمّل همسر و خانواده وی را در انواع اختلاف افکنی و بدگویی و ... موفقیّت خود در همرنگ کردن آنها با خود و فامیل خود محاسبه نکنید، چون واقعیّت فقط ممانعت آنها از هم پاشیدن زندگی فرزند و فامیل شان هست، پس حدّ خود را نگه داشته و برای دیگران احترام و حقّ آزادی قائل شوید.
هرگز برخورد توهین آمیز و ناسازگاری تعمّدی برای الزام به انجام خواسته غیرمعقول و مغایر با اعتقاد و اخلاق همسر و فحاشی و داد زدن و دعوای لفظی و فیزیکی را شروع نکنید، چون، نتیجه قطعی این رفتارها حتی به میزان کم، سست شدن پایه زندگی مشترک و باز شدن راه جدایی عاطفی و فیزیکی و قانونی خواهد شد.
هرگز در مورد آینده در خیالات و تصوّرات خود، برنامه ریزی نکنید و قولی ندهید، چون، در گذشته بیشتر کارها و افکاری که داشتید در آینده نیز انجام خواهید داد. افزایش سنّ و تجربه و علم، توان تغییر عقاید و رفتارهای ناشی از تربیت اولیّه والدین را ندارد. افرادی که غرق در انواع گناه و... بوده و در اثر جرقه ای، موفق به توبه نصوح می شوند، از این قاعده مستثنی هستند.
در عصر حاضر به دلیل تفاوت و فاصله ها و تضادّهای فرهنگی و عقیدتی واجتماعی زیاد بین والدین و فرزندان، هر گز بر اساس ویژگی های والدین فرزند را انتخاب نکنید، بلکه خود وی را از جهات اصلی مذکور در فوق و مورد نظرتان بررسی کنید. 

هرگز برای شناخت طرف مقابل ازدواج موقّت نکنید. ( قابل توجّه دختران)

هرگز برای شناخت طرف مقابل ارتباط  اینترنتی و تلفنی  و خیابان گردی و پارک و سینما و... نروید. جز احساس و علاقه  بدون پشتوانه  دینی و عقلی چیزی اضافه نخواهد شد. با تحقیق  کافی  با نظارت  والدین در منزل و رفت وآمدخانوادگی شناخت کافی ایجاد می شود.

هرگز به  حرف  یک   نفر مورد  اعتماد  در شناخت  اکتفا  نکنید. مراقب  تهمت ها و دروغ پراکنی و...  با مقایسه  با وضعیّت  مشهود  فرد  باشید.

هرگز به  خاطر رابطه  فامیلی و دوستی و شغلی و... مرحله  سرنوشت ساز تحقیق  نامحسوس  و محسوس   و نیز معاینه پزشکی و روان پزشکی را  حذف  نکنید. علت برخی طلاق خانم ها  بیماری روانی و اعتیاد به مواد مخدّر بوده  که به دلیل  رابطه  دوستی و فامیلی و... از معاینات پزشکی و تحقیق امتناع  نمودند.

هرگز با فرد مبتلا به اختلال شخصیّت پارانوئید (علائم مشهود حسادت شدید وبی اعتمادی و سوءظن و شکّ و بدبینی شدید) که فعلا علم پزشکی موفق به  کشف درمان آن  نشده  و تاکنون عامل  اصلی  ابتلاء  معلوم  نشده ولی در معاینات  بالینی  توسط  متخصص  روان شناس  بالینی ابتلا به  این  بیماری کاملا  قابل  شناسایی هست. نگاه این بیماران  نسبت  به افراد  مورد  شک  و حسادت پراز نفرت هست، تا طرف را از زندگی ساقط نکند، رها  نمی کند.

عاقبت ازداواج  با بیمار پارانوئید در پست زیر:

http://forum.rasekhoon.net/thread/1345394/page1/success/


                                                       

مقدمات ضروری در ازدواج  موفق و پایدار
1- تصمیم قطعی برای ازدواج براساس آمادگی روحی و اخلاقی و توان اداره  خانواده
2- نوشتن دقیق ویژگی های اعتقادی و اخلاقی پایدار خود در زندگی گذشته تا حال و هرچه که خیلی خوشتان می آید و خیلی بدتان می آید و نیز خصوصیاتی که در همسر خود خیلی خوشتان می آید و یا خیلی بدتان می آید. خیالی قضاوت و تصمیم نگیرید.
3- نوشتن ویژگی های خیلی ضروری در طرف مقابل که نبود آنها موجب عدم پذیرش طرف خواهد شد با مشورت با والدین و افراد خبره در شناخت افراد
4- بررسی از افراد یا جاهایی که چنین دخترانی پیدا می شود (ویژه آقایان)
5- مشاهده اولیّه از دور بدون هیچ گونه صحبت و ایجاد علاقه بررسی وجود یا عدم وجود شرائط ظاهری موردنظر(در صورت معرّفی توسّط دیگران) 
6- تحقیق محلّی کامل و همه جانبه و دقیق و نامحسوس از وجود یا عدم وجود حداقلی تا حداکثری ویژگی های خیلی مهم با نقش تعیین کننده در تصمیم نهایی. 
7- بررسی بدون ایجاد علاقه و پیش داوری در نتایج، جهت مطابقت واقعی با خواسته ها
8- تعیین دقیق شرائط ضمن عقد به ویژه خانم ها به طور دقیق با درج در سند نکاح و امضای طرفین، با مشورت با کارشناس مجرّب حقوق قضایی یا حقوق خانواده از جمله در موارد اختلاف برانگیز اجازه اشتغال زن و رفتن بیرون از منزل و ارتباط با خانواده و درآمد حاصله از اشتغال زن و میزان و نوع حجاب زن و عدم اعتیاد به مواد مخدّر و ...  
طبق آیه 32 سوره نساء در قرآن کلیه درآمدهای حاصله از اشتغال زن متعلّق به خود زن بوده و پدر و شوهرو... بدون رضایت زن، مجاز به تصرّف در اموال زن نمی باشند: "لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُوا ۖوَلِلنِّسَاءِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ"
"مردان نصیبی از آنچه به دست می آورند دارند، و زنان نیز نصیبی از آنچه به دست می آورند دارند" 
9- مرد باید در تعیین مهریّه زن، مطابق شرع فقط توان مالی خود را در نظر گرفته و جدّا از دخالت دادن عواملی همچون آداب و رسوم و علاقه شدید به دختر و چشم و هم چشمی بافامیل و... پرهیز نماید، چون، بعد از انعقاد شرعی و قانونی عقد دائم، درصورت عدم پرداخت، علاوه بر دین شرعی در هر دو دنیا، در صورت اقدام قضایی زن، موجب تبعات زندان نیز خواهد شد. 
خداوند حکیم در آیه 4 سوره نساء پرداخت مهریّه بر شوهررا واجب نموده و مهریّه را جزو حقوق زن قرار داده است: 
"وَ آتُوا النِّساءَ صَدُقاتِهِنَّ نِحْلَةً فَإِنْ طِبْنَ لَكُمْ عَنْ شَيْ‏ءٍ مِنْهُ نَفْساً فَكُلُوهُ هَنيئاً مَريئا"
"و مهرهاى زنان را با ميل قلبى و به عنوان هديه بدهيد (گرچه فريضه واجب شما و عطيه الهى آنهاست) و اگر چيزى از آن را به رضاى خاطر به شما ببخشند آن را نوش و گوارا مصرف نماييد."
10- در اسلام دختر و پدر دختر وظیفه مالی به عنوان جهیزیّه نداشته واین امور در آداب و رسوم و فرهنگ مردم ریشه دارد. در قرآن و روایات مرد مدیرخانواده معرّفی شده و همه امور مالی به عهده وی هست،لذا، یکی از علل زیاد بودن ارث مرد همین تعهدهای مالی شرعی مرد نسبت به زن هست.
در اول زندگی، به جای مقایسه مهریّه و جهیزیّه های فامیل و دوستان و نیز مراسم عقد وعروسی و...، تفاهم و مصلحت مالی حال و آینده دختر و پسر در نظر گرفته شود.
چرا در دو دهه اخیر و بیش از خود اهمیت و جایگاه پیدا کرده است؟

                       

در صورت لزوم، ارسال سوال از پیام رسان سروش    mansurevatani@
پاسخ در فرصت های مقدور

ثبت شده توسط : منصوره وطنی

نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :
بالای صفحه اصلی